AKTUELNO

Radovi na izgradnji sportske hale poceli su 2011. a Ministarstvo je do sada izdvojilo oko 60 miliona dinara.

Na objektu sportske hale "Dom partizana" završeni su krajem novembra građevinski radovi, a ministar omladine i sporta Vanja Udovicić, koji je danas boravio u Leskovcu, istakao je važnost uloge sporta u gradu čiji Sportski savez, kako je naveo, objedinjuje aktivnosti 110 klubova i udruzenja.

- Izuzetno mi je drago sto će grad bogate tradicije sportskih uspeha uskoro dobiti višenamenski sportski objekat najsavremenije vrste. Hala Dom partizana je jedan od najvažnijih projekata sportske infrastrukture ovog dela Srbije i odlični uslovi koje ce pruzati za organizaciju trenaznih aktivnosti, sportskih manifestacija i takmicenja znacajno ce uticati na dalji razvoj sistema sporta, njegove popularnosti i afirmacije u smislu zdravog nacina zivota medu svim generacijama zitelja leskovackog okruga - rekao je Udovicic.

U razgovoru s gradonacelnikom Goranom Cvetanovićem, ministar je naveo da se u Leskovcu redovno ostvaruje veliki broj projekata za podsticanje i oposobljavanje omladine za aktivnije ucesce u svim sferama drustvenog zivota, zaposljavanje, volontarizma i ostalih segmenata iz Nacionalne strategije za mlade.

Sportska hala "Dom partizana" deo je istoimenog sportskog kompleksa postavljenog sredinom proslog veka, visenamenski je zatvoreni sportski objekat poslednje generacije.

Čine je sportski teren, svlacionice sa pratecim prostorijama, prostori namenjeni za sudije, delegate i trenere, prostor za opremu, medicinski blok, prostor za gledaoce, tribine sa galerijom i tehnicke prostorije. Hala se moze koristiti za organizovanje treninga, skolskih, studentskih, lokalnih, regionalnih, drzavnih i medunarodnih sportskih takmicenja; korisnici ovog objekta ce biti mladi, rekreativni i profesionalni sportisti.

Posebno i znacajno mesto leskovackog sporta zauzima skolski sport kroz koji godisnje prode vise od 5.000 dece. Zbog toga je izgradnja "Doma partizana" vazan korak ka unapredivanju infrastrukture u gradu koji vec vise od jednog veka neguje sportsku tradiciju priznatu u Srbiji i sirom regiona.

#Leskovac

#Sport

#Vanja Udovičić

'